Liigu sisu juurde

By Grete

 

Imeline ning sulle sobilik tätoveering algab ideest, kunstniku valimisest ja teie omavahelisest koostööst. Olenevalt valitud pildist pead sa olema valmis mitu tundi kestvaks sessiooniks, mis võib olla üsna valulik ning püsivust nõudev. Omalt poolt saad sa teha mõned asjad, et kogu protseduur meeldivamalt mööduks: pista kotti näkse ja vett, ning klapid koos oma lemmikmuusika või taskuhäälinguga.

Enne tätoveerima minemist:
  • ära koori oma nahka
  • ära tarvita alkoholi ega verd vedeldavaid ravimeid
  • söö ning puhka korralikult

Kui kunstnik on oma töö teinud, siis algab sinu etteaste – tätoveeringu järelhooldus. Selleks, et lahtine haav, mis äsja tehtud tätoveering tehniliselt on, saaks ilusti ja armistumata paraneda, on vaja seda puhta ning niisutatuna hoida. Haavakile, mille tätoveerija oma tööle peale paneb võiks olla seal minimaalselt mõned tunnid. Kuula sel puhul kindlasti tema enda soovitust, olenevalt tööst ning selle ulatusest on soovituslik aeg erinev ja võib ulatud ka mitme päevani. 

Kui oled kile eemaldanud, siis ole valmis selleks, et su tätoveering ei näe kõige parem välja- kile alla on kogunenud verd, tinti ja haavavedelikku. Kui selle koha jooksva vee all (vajadusel antibakteriaalse seebiga) puhtaks pesed, siis hakkad sa aru saama, et tegelikult ei ole asi üldse nii hull. Kui pesu tehtud, siis tupsuta nahk õrnalt pehme rätikuga kuivaks ning lase sel õhu käes minimaalselt viisteist minutit hingata. Seejärel kreemita see koht hoolikalt sisse. 

Meie soovitame tätoveeringu kreemitamiseks paranemise perioodil kasutada spetsiaalselt välja töötatud Laboratoires de Biarritz tätoveerimise järgset hoolduskreemi. Selle kreemi koostises on naha uuenemist toetav Alga Sendatu® vetikas, hooldavad ning niisutavad kookos- ja jojobaõli, antibakteriaalne tsink, aloe vera ning orgaaniline glütseriin.

Biarritz tätoveerimise järgse hoolduskreemi omadused:
  • Allergiaohutu koostis
  • Dermatoloogiliselt testitud
  • Moodustab nahale kaitsva kihi
  • Ei kleepu ega määri

Biarritzi hoolduskreem parandab, niisutab ning puhastab tätoveeritud piirkonda, aitab leevendada sügelust ning kaitseb nahka paranemise ajal. Tätoveeringut kreemitada ning vältida sel piirkonnal naha kuivamist on vaja kuni selle täieliku paranemiseni. 

Edasi soovitame suviti või soojamaareisidel seda kohta ka eriti hoolega päikese eest varjata või päikesekreemiga katta, sest päikesevalgus pleegitab tätoveeringut ning muudab värvid tuhmiks. Eriti mugav on tänaste ilmadega enne välja minekut tätoveering SPF50 päikesekaitsepulgaga üle katta.

Tätoveeringust saab sinu naha loomulik osa ja selle eest on vaja hoolitseda täpselt nii, nagu ülejäänud naha eest!

Kasutatud allikad

https://www.laboratoires-biarritz.com/blog/en/how-do-i-help-heal-my-tattoos-with-alga-cicosa/

Viimased postitused